Kastelli GREEN™ – luonnollinen puutalo hengittää kanssasi

Hyvä elämä on lämmintä ja turvallista, hengittävää ja ekologista. Eikä hyvä ja hapekas sisäilma ole enää massiivipuisten hirsitalojen yksinoikeus. Kastelli GREEN™ on luonnollisesti hengittävä puukuiturakenne, ja siksi erinomainen valinta myös allergiaperheille. Mikä parasta, saat minkä tahansa talomallimme Kastelli GREEN™ -puutalona.

Kun kotitalosi voi hyvin, perheesikin voi hyvin

Kastelli GREEN™ on aito ja ekologinen puutalo, jonka koko eristerakenne on luonnon omaa ihmemateriaalia – puuta. Puu ja puusta tehdyt materiaalit ovat hengittäviä, eli ne tasaavat huoneilman kosteutta luonnollisella tavalla molempiin suuntiin. Siksi Kastelli GREEN™ -kodin sisäilma on hapekasta ja tuntuu helpolta hengittää. Uusiutuvan metsän tuottamalla puukuidulla eristäminen luo kodillesi ja perheellesi turvalliset puitteet hyvälle elämälle.

Lämmin koti ja hapekas sisäilma samassa paketissa

  • Kastelli GREENin hengittävä puurakenne pitää kotisi huoneilman kosteuden luonnollisesti optimaalisella tasolla (28–55 % R.H.) ympäri vuoden. Puurakenne koostuu Ekovilla-puukuitueristeestä seinissä ja katossa, tuulensuojalevyinä toimivista puukuitulevyistä, luonnonöljypohjaisesta hengittävästä Coloria Greenline -sisämaalista sekä hengittävästä Intello-höyrynsulkukankaasta.
  • Bakteerit, virukset, homeet ja sienet eivät viihdy tällä kosteusalueella. Hyvän sisäilman vuoksi puukuitueriste, puukuitulevyt ja hengittävä ekologinen sisämaali ovat oikea valinta myös allergiaperheelle.
  • Eristeenä puukuitu on massiivipuuta lämpimämpi – kodin lämpöviihtyvyys saavutetaan alhaisemmassa lämpötilassa, jolloin myös energiaa säästyy.
  • Kastelli GREEN™ -kotien ilmatiiviys on määräysten mukainen. Ekovilla-eristeratkaisulla kotiin saadaan hirsiseinän tavoin optimaalinen kosteustasapaino, jonka luonnollinen toimivuus on osoitettu myös tutkimusmittauksin.
  • Mikäli haaveilet massiivipuisesta hirsitalosta, Kastellilta saat myös hirsikodit muuttovalmiiksi asti toteutettuna. Hirsi-Kastellin talomalliston löydät täältä

Tuusulan asuntomessujen Kuori-koti toteutettiin Kastelli GREEN™ -puurakenteella. Sen ansiosta tällä Kuori-kodilla on hyvä hiilikädenjälki, eli myönteisiä ilmastovaikutuksia, joita ei ilman rakentamista syntyisi.

Kastelli GREEN™ -puutalo on ekologisesti kestävä valinta

Vastuullinen puun käyttö hillitsee ilmastonmuutosta: tonniin puuta on sitoutunut kaksi tonnia ilmakehän hiilidioksidia ja puutalokotisi sitoo varastoimansa hiilen koko käyttöikänsä ajan. Kotimainen Ekovilla-puukuitueriste on hiilineutraali, puhtaista luonnonmukaisista materiaaleista valmistettu eriste. Valmistuksen aikainen ympäristönrasitus on minimoitu hyödyntämällä kierrätysmateriaalia.

Hengittävä Intello-höyrynsulkukangas ilmansulkuna varmistaa, että kotisi koko yläpohja voi osallistua sisäilman kosteuden tasaamiseen luonnon omalla menetelmällä. Kotisi viimeistellään ekologisella ja hengittävällä Coloria Greenline -sisämaalilla (päästöluokka M1), joka on luonnonöljypohjainen ja 100 %:sti muoviton vaihtoehto.

Kastelli GREEN™ siirtää luonnon hyvät ominaisuudet kotiisi

Kastelli GREEN™ -puutalon yläpohjaeriste on puhallettavaa Ekovillaa, joka tarjoaa hirsiseinän tavoin optimaalisen kosteustasapainon kotiisi. Suomen suosituin yläpohjaeriste täyttää kattoristikoiden välit tiiviisti muodostaen yhtenäisen, lämpimän eristevaipan, jonka Ekovilla-ammattilainen asentaa ammattitaitoisesti uuteen kotiisi. Ohjaava Intello-höyrynsulkukangas eristeen alapuolella varmistaa, että koko yläpohja voi osallistua sisäilman kosteuden tasaamiseen luonnon omalla menetelmällä.

Hengittävä ulkoseinä

Kastelli GREEN™ -kotisi ulkoseinät ovat lämmöneristettä ja tuulensuojalevyä myöten puuta. Kosteutta ohjaava ilmansulku on sijoitettu eristekerrosten väliin, jolloin se pysyy ehyenä esimerkiksi sähkörasioita asennettaessa. Puukuitulevystä valmistetut tuulensuojalevyt sekä höyryä läpäisevät, hengittävät sisäverhousmateriaalit ja hengittävä Coloria Greenline -sisäseinämaali varmistavat, että eristerakenne pääsee osallistumaan kodin sisäilman kosteuden tasaamiseen parhaalla tavalla.

Kastelli GREEN™ -kodillasi on parempi hiilijalanjälki

Miksi hiilinielu on tärkeä ja miksi Kastelli GREEN™ -kotisi on hiilinielu valmistuttuaankin?

Yhtäällä ovat hiilidioksidipäästöt, toisaalla paikat, joihin päästöt menevät – näitä ovat maaperän ja kasvillisuuden hiilinielu, valtamerien nielu ja kolmantena ilmakehä. Vuosittain kaikki hiilidioksidi, joka ei sitoudu kasvillisuuden tai merten hiilinieluun, ajautuu ilmakehään ja kasvattaa kasvihuonekaasujen määrää. Tämä osuus on se ilmastonmuutos. Niin kauan, kun päästöt ovat hiilinieluja suuremmat, ilmakehän kasvihuonekaasujen pitoisuus kasvaa. Kasvihuonekaasuja ovat mm. hiilidioksidi, metaani ja CFC-yhdisteet.

Yksi puurakentamisen parhaita puolia on, että jokainen puutalon puukuutio sitoo noin tonnin verran hiilidioksidia pois ilmakehästä, ja mikä parasta, Kastelli GREEN™ -kotitalosi sitoo hiilidioksidia koko pitkän elinkaarensa ajan.

Myös Kastelli GREEN™ -kodin hyvällä suunnittelulla ja fiksulla talotekniikalla on suuri vaikutus ekologiseen lopputulokseen. Pienempään hiilijalanjälkeen vaikuttavat puun lisäksi mm. lämmitysmuodon valinta (maalämmöllä n. 25 % parannus kaukolämpöön verrattuna), Kastelli GREEN™ -rakenteen ilmatiiviys (mikä ei vaikuta kotisi hengittävyyteen), hukkaneliöiden ja materiaalihukan minimointi, energiatehokas IV-kone sekä vähähiiliset materiaalivalinnat.

Hiilisanasto haltuun – tiesitkö nämä?

Hiilivarasto = Materiaaliin ilmakehästä varastoitunut hiili. Biopohjaisissa materiaaleissa hiilivarasto tarkoittaa materiaaliin yhteyttämisreaktiossa varastoitunutta hiiltä. Esimerkiksi puun kuivapainosta noin puolet on ilmakehän hiiltä.

Hiilidioksidiekvivalentti = Hiilijalanjäljen yksikkö (kg CO2e). Eri kasvihuonekaasujen ilmastoa lämmittävä vaikutus muunnettuna hiilidioksidin vastaavaksi vaikutukseksi ilmakehässä. Tämä tarkoittaa lämpenemisvaikutusta, jonka 1 kg ilmakehään päässyttä hiilidioksidia aiheuttaa 100 vuodessa.

Hiilijalanjälki = Kuvaa rakentamisesta aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä, jotka aiheuttavat ilmaston lämpenemistä. Rakennushankkeissa hiilijalanjälki kattaa yleensä talon koko elinkaaren: rakennusmateriaalit, työmaatoiminnot, kuljetukset, energiankäytön, kodin huollot ja korjaukset sekä rakennuksen elinkaaren lopussa purun ja loppusijoituksen.

Hiilikädenjälki = Mittaa rakennuksen myönteisiä ilmastovaikutuksia. Mittayksikkö on sama kuin hiilijalanjäljellä, mutta miinusmerkkinen. Ympäristöministeriön julkaisemassa rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmässä hiilikädenjälki tarkoittaa koko elinkaaren aikana syntyviä absoluuttisia päästöhyötyjä, joita ei ilman rakennushanketta syntyisi. Hiilikädenjälki voi kuvata myös positiivista ilmastohyötyä verrattuna tuotetta vastaavaan, tavallisen tason tuotteeseen.

Miksi valita Kastelli GREEN™?


Lämmin

Kastelli GREEN™ -puurakenne tekee kodistasi lämpimän. Lämmin tarkoittaa lämpimän asumisen ja elämisen kokonaisuutta, joka tuo hyvinvointia kotiisi, perheellesi ja ympäristölle.


Hengittävä

Kotitalollasi on oma elämä aivan kuten sen asukkaillakin. Elääksemme meidän on hengitettävä. Puukuitu, tehokkaasti hengittävä Intello-höyrynsulkukangas sekä muoviton, luonnonöljypohjainen sisämaali antavat talosi rakenteiden hengittää tavalla, joka tasaa sisäilman kosteuden vaihteluita luonnon omalla menetelmällä.


Ekologinen

Puukuitueriste valmistetaan pääosin kierrätetystä puukuidusta, esimerkiksi lukemistasi sanomalehdistä. Kun eristämme kotisi Ekovillalla, talosi sitoo puukuidussa olevan hiilen käyttöiäkseen itseensä pienentäen osaltaan rakentamisen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.


Hyvä elämä

Lämpö, turvallisuus ja ekologisuus ovat hyvän elämän rakennusaineita. Kotimainen Ekovilla on tehnyt työtä hyvän elämän rakennusaineiden ja kestävän eristämisen puolesta jo vuosikymmeniä.


Valitsitpa minkä tahansa Kastellin talomallin, saat sen halutessasi Kastelli Green™ -kotina.

Kysy lisää lähimmältä kauppiaaltasi!

Tutustu lisää puukuitueristeen ominaisuuksiin osoitteessa www.ekovilla.com

Etsi lähin Kastelli-kauppiaasi